Örebro flygplats 40 år!

15 september 2018

Lördagen den 15 september 2018 så firade Örebro Airport sin jubileumsdag. Programmet började kl. 10:00 och slutade 16:00. Intentionen var att öppna upp flygplatsen och visa kommuninvånarna vilken verksamhet som bedrivs och att det inte bara är några enstaka flyg som flyger.

Programmet

10:15 Flyguppvisning av Jas 39 Gripen, som landade på flygplatsen kl 10:15. Sedan var flygplanen uppställda under dagen, besökarna hade möjlighet att ställa frågor till både piloter och tekniker.

13:00 Flyguppvisning av JAS

16.00 JAS lämnar Örebro Airport.

Under hela dagen har man möjlighet att se vad man gör på flygplatsen och upptäcka vilka flygplan som dyker upp i Örebro. Det fanns möjlighet att se packning och lossning av frakt, brand och räddning, deicing, pushback, fälthållning, tunglastning, tankning, powerstow och maskinparken.

Sedan visade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap hur man arbetar med skogsbrandsdepåerna och hur man jobbar med Camp-utrustningen, som är den vanligaste utrustningen som skickas.

Flygturer

TAM – Rundflyg med Sweaflyg visade sina lokaler och anordnade ett flyg över Örebro.

Provat en helikoptertur? Det anordnades en rundtur med en Turbinhelikopter. Det finns fyra platser på en sådan helikopter. Turer var mycket uppskattade

Örebro Segelflygklubb medverkade så att det fanns segelflygplan att titta på.

Örebro Flygklubb visade flygplan och var man nyfiken på att uppleva en flygtur med ett sådant plan så erbjöds den chansen. Många glada resenärer fick en upplevelse för livet.

Alla älskar väl flyg förstås, speciellt barnen. Men de små barnen uppskattade att dansa med dom älskade Lollo och Bernie från Ving. Dessutom hittade man ett Erikssons Tivoli utanför där man kunde åka karuseller och äta sockervadd.

Researrangörerna

Självklart kunde man träffa olika researrangörer också, som ställt upp med information i form av en mässa i Ankomsthallen. Här kunde du hitta bra resor och skapa kontakter med resebokare och andra av Örebro Airports samarbetspartners.